Смотаният IE…

Е няма такава боза като Internet Explorer … Поредната глупава издънка, която вчера трябваше да се търси и оправя. Има JavaScript, който е закачен за $(document).ready(), който пък създава нови елементи в DOM дървото. Под Firefox всичко е ок, но в IE след показването на новите елементи браузърът показва предупреждение с надпис "Operation Aborted", и след това показва страница за грешка, все едно адреса който се опитвате да заресите не съществува. Супер, супер тъпо.

Какво се оказа – въпреки че сме се закачили към събитието, което се пуска когато страницата е заредена, това време е прекалено рано за IE за да започне да рисува нови DOM елементи. Решението – да се отложи извикването на функцията закачена към това събитие с таймаут от две секунди! Е не е ли тъпо ?

5 мнения за “Смотаният IE…”

  1. Хахаха. Интересното е, че пускам аз пост в моя блог и в същата минутка получавам по RSS четеца си твоя пост. Е, нямаше да е толкова зле, ако ноям пост не беше за реклама и подканване за бета естове на новата IE8-ца.

    Аз днеска няма да излизам, че май ще ме търсиш да ме биеш :D

    А иначе съгласен съм, че microsoft контертират всичко материално и нематериално в простотия…

  2. Мммда, много досаден проблем, но 2 секунди не са ли множко? В повечето случай слагам закъснение от 50 – 60 милисекунди, не съм тествал с по-малко.

  3. С по-малко от две секунди гърми пак. И аз смятах, че с много-кратък таймаут ще работи, но просто при тестовете всичко под две секунди се чупеше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *