Версия 0.2.8 на плъгина за добавяне на Svejo.net бутони се бори с проблем на IE…

Тази версия на плъгина е посветена на справянето на един бъг, предизвикан от Internet Explorer. Мразеният от всички нас браузър не се справя с кодирането на кирилски текст когато той е поставен като HTTP параметър. Грешно кодираният URL не се разчита правилно от уеб сървъра на Svejo.net, и като резултат вместо бутона се отпечатва съобщение за грешка. Решението за този проблем беше намерено преди повече от месец, и вече съм изпратил решението (който е да се ползва encodeURI() за всички GET параметри) и инструкции на момчетата от Svejo.net, които за съжаление са ужасно заети с обемен ъпгрейд на сайта си. Заради честите запитвания за решение на този проблем реших да предложа временно решение, което позволява да изберете кой JavaScript файл за бутони да използвате – оригиналния от Svejo.net (който предизвиква проблема в Internet Explorer), или специално написан от мен, който се справя с този досаден бъг. Сигурен съм, че в края на течащият в момента ъпгрейд, момчетата от Svejo.net ще оправят и този проблем, след което ще премахна току що добавената възможност.

Благодаря на Иван Желев, който ми писа за този бъг, и помогна за да се ориентирам къде е проблема (а и за търпението, защото този проблем беше „рапортуван“ на 7 януари 2008).  Новата версия може да изтеглите от тук:

а повече за проекта може да прочетете тук:

Ако и вие сте забелязали проблеми, помогнете да направим плъгина по.добър, и не се притеснявайте да ги докладвате ;) Както виждате, работа за отстраняването на бъговете, макар и късно ;) Скоро очаквайте следващата версия, която ще се възползва от новия външен вид на административния панел на WordPress 2.5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *