WordPress и неща добавяни в хедъра и футъра…

При работата с WordPress често ми се налага да сменям и ъпдейтвам теми, и един от проблемите които срещам е, че често забравям да добавя кода за уеб-тракерите ;) За да се преборя с този проблем написах малък плъгин, който ми позволява да добавям допълнителния код независимо коя тема е активна в момента. Този плъгин използва wp_head и wp_footer таговете, чрез които се вмъква допълнителния код. Така дори и да смените темата, добавените неща си остават. Обикновено се вмъкват допълнителни мета тагове заради Google Webmasters и Yahoo Webmaster Tools, или за верификация в онлайн услуги като Technorati, или JavaScript код като за Snap.com например, или най-често срещания случай – код за уеб броячи като Clicky, Tyxo или Google Analitics.

Вчера предложих идеята в тракера на WordPress като предложение за нова възможнст на приложение, и след това я пуснах във „wp-hackers“ мейлинг листа. Сега очаквам да разбера какво мислят хората с малко по-професионална насоченост към WordPress. В същото време, ако вие имате мнение по въпроса, ще се радвам да го чуя. Ако искате да изтеглите плъгина кайто съм направил, за да разгледате по-отблизо за каква функционалност говоря, използвайте този линк:

2 мнения за “WordPress и неща добавяни в хедъра и футъра…”

  1. Приветствам идеята, тъй като и аз се чудих няколко дни как е възможно толкова да ми е паднала посещаемостта, след като си бях сменила темата. Накрая се оказа естествено, че съм забравила кода за Analitics-а :o)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *