Алекс Малеев

Когато преди няколко години започнах да обръщам внимание на Daredevil на Бендис, тогава ми направи впечетление и новия, свеж и неповторим стил на художника Алекс Малеев. Заинтригуван от славянското име се потършувах из Google за да проверя дали това талантливо момче е българин, и за съжаление не намерих нищо. Сега около празниците отново ми остана време да почета (и да подредя и организирам между другото) малко комикси. Понеже някои броеве от дадени истории ги няма в момента и не ми се търсят, преглеждам Wikipedia за да видя какво точно става. Messiah Complex, Secret Invasion, Bendis, Eisner Awards и от там отновo на Alex Maleev. Той наистина е българин ;) И то не някой роден там с български корени, отрасъл в благотворната среда на американския капитализъм, ами съвсем истински, автентичен, роден в България художник! Ето това е един човек, с който можем да се гордеем.

PS. Ха, за още нещо съм се оказал прав – за повечето хора интересуващи се от комикси сигурно им е направило впечетление, че в Герои (Heroes), картините рисувани от Сайлър не изглеждат като рисуваните от Айзък Mендес. Картините на Айзък са правени от Тим Сейл, който има много неповторим и уникален стил на рисуване и не може да се сбърка лесно с някой друг, докато картините на Сайлър според IMDB са … на нашето момче Алекс Малеев ;) Още една причина наистина да му се възхищавам за добрата работа, и да се гордея, че е българин.

2 мнения за “Алекс Малеев”

  1. През „неочакваната“ ваканция, която се събра от събирането на няколко почивни дни в необикновенна конфигурация (леле, 4 съботи трябва да се отработва после), намерих време най-много за неглижираното си напоследък хоби – комиксите. Днес изчетох броевете на Daredevil, които са илюстровани от Алекс Малеев, и това за Ути Бъчваров наистина е така ;) Въпреки, че в началото, докато Kingpin е сляп, не може да се намерят прилики, то след завръщането му в #50 (на „втори том“), приликата е очевидна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *