Google Doctype: Документиране на отвореното уеб пространство

Ето нещо интересно от Ajaxian.

Марк Пилгрим (Mark Pilgrim) публикува Google Doctype, един проект за отворена енциклопедия и библиотека от документация. „Написана от уеб разработчици, за уеб разработчици“. За начало е супер и вече има статии за уеб сигурност, работа върху DOM с JavaScript, CSS съвети и трикове, и т.н.

Частта с документациите включва прогресивно растяща библиотека с примерни тестове за проверка на cross-browser и cross-platform съвместимост.

Това е само началото на един амбиционен проект, който е отворен, с отворен код, и публикуван под отворен лиценз (Creative Commons). Сега е време да се включат разработчиците, и да помогнат за изграждането на един наистина ценен проект с огромна маса полезна информация.

Да поздравим Марк Пилгрим за началото на проекта. Един бърз поглед на проекта ще ви покаже колко много работа е хвърлена там, и се надявам че и вие ще се радвате, че нещо такова е направено. На сайта на проекта може да видите и интервю с автора, който споделя своите идеи и първоначални впечетления за проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *