Кастинг за Watchmen

Днея на Spidermedia.ru видях стара новина за това, че са излезли промоционални материали на някои от основните герои в предстоящата екранизация на Watchmen. Ако не знаете какво е Watchmen, ще ви представя най-баналното обяснение – най-добрият комикси на всички времена. Точно както „Гражданинът Кейн“ се счита за ной-добрия филм, и Орсън Уелс е революционализирал света на киното с него, така и Алън Мур преобръща света на комиксите с този графичен роман (трябва да се отдаде заслуженото и на илюстратора, Дев Гибънс). Много може да се говори на тази тема, за темите и идеите в Watchmen, за влиянията, за това на кого е повлял в следващите години на комикс индустрията и т.н.

Признавам, че повечето комикс екранизации са бози. Не се хващам да разсъждавам на какво се дължи успеха или ниуспеха на комикс адаптаците, защото те са различен тип филми, с различен тип публика – както hardcore фенове, така и хора които комиксите не представляват интерес, и са отишли на кино да се забавляват. Режисьора на Watchmen ще е Зак Снайдър, който преди това направи 300. Знам, че хората за на коренно различни мнения за този филм, но за мен това е една от най-добрите екранизации (по един от най-великити комикси). За мен успеха се дължи на почти дословния „превод“ на комикса във филм, като дори при монтажа са следвали разположение подобно на панелите от стариниците на Франк Милър.

Да се върнем на кастинга за филма. Той беше отдавна обявен, но аз сега виждам първите снимки на (някои от) героите. Преди това имаше разни снимки на декори и сценография, но все пак те не са от „най-вълнуващата“ информация за филма. Сега, мога да кажа, че този път не толкова дословно са следвани външните черти на героите. Забелязват се малки фриволности. Все пак, историята е по-важна, и искрено се надявам филма да си получи толкова увлекателен и интригуващ, колкото и комикса.

Коприненият Призрак (Silk Spectre)

Нощната сова (Nite Owl)

Роршах (Rorschach)

Комика (The Comedian)

Рамзес / Озимандиас (Ozymandias)

Липсва само доктор Манхатън, но като се има предвид какъв е героя, сигурно ще го крият до последно.

3 мнения за “Кастинг за Watchmen”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *