Пълфа инфистиционна панка

Напоследък май само фалове … или аз поне сам на тази вълна, че само това виждам. Тези от „Първа Инвестиционна Банка“ тъкмо решат да направят нещо хубаво, и после пак го осерат. Евала, направили си блог … и си оставили ръцете там! Отделно дали сами ли са се сетили, или са чели какво им препоръчаха в „Нова Визия“ (погледнете първа точка от списъка). На прима виста няма permalinks – за тях това сигурно е супер нова концепция, която сигурно ще имат да у предъвкват още най-малко месец. Акълът им обаче стига да махнат идентификатора на WordPress от заглавната част на кода … да се чудиш обаче защо са го махнали ? Винаги може да се разбере с коя версия са – в случая с БГ версия на 2.5.1 … така, а защо са махнали и надписа долу, че блогът се задвижва от WordPress ? Има „Първа инвестиционна банка се задвижва с гордост от WordPress„, което обаче е в коментар така че се вижда само ако разгледаш кода на страницата. Не се излагайте, ами бъдете коректни и сложете футноута за WordPress ;) Също така, аджеба защо сте скрили RSS-а за коментарите ? Много тъпо, който иска може да го намери винаги. За момента няма нищо освен супер ламерското съобщение, което се вмъква по подразбиране при инсталиране … да видим кога ще се усетят да го махнат. `Щото корпоративен блог без коментари … малко не ми се връзва.

Найкрая да им признаем усилията да се напъват да са актуални, и да се надяваме, че такива разочарования ще има по-малко в бъдеще, и че ще вземат да се стегнат.

ПС. Хех, да използвам момента да се похваля – на блога на ПИБ са инсталирали моя плъгин за бутони на Svejo.net, но в момента не е активен. Да им дадем време да разберат какво е и това чудо на техниката ;)

ППС: Айде да видим колко бързо ще си модерират коментарите … може би чак в понеделник, с началото на работната седмица ?

ПППС: Ето днес и нещо интересно по темата от Богомил: Корпортивен блог ли?

4 мнения за “Пълфа инфистиционна панка”

  1. Когато днес видях за първи път блога на ПИБ, първата ми реакция бе, че е изпълнен на неособено високо (да не кажа по-силни думи) техническо и визуално ниво.

    С тези ресурси, които разполага една банка, тя заслужава много повече, според мен. Учудвам се, защо блогът е така претупан.

  2. Сега като си мисля, нека да им дадем шанс ;) И при нас първите опити с блоговете са били може би къде по-голям кошмар. Да изчакаме и да видим колко бързо може да се адаптират.

  3. Да, нека мине малко време, прав си. То някои мои блогове след 1 година функциониране имат сума ти и неща за оправяне… ;-)

    Планирал съм да дам на ПИБ около 1-2 седмици време, след което ще направя един кратък обзор за блога им. Само се чудя дали и този път да давам прекалено много безплатни съвети, или по-скоро не чак толкова много :-))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *