jQuery Release 1.2.6

Толкова неща имам „задържани“ като чернови, че тази събота и неделя се скъсах да пиша в блога. След това сигурно пак няма да влезе нищо за цял месец ;) Както и да е, да се фокусираме на интересните новини.

Последните седмици имаше две събития на които трябваше да обърна особенно внимание. И двете са нови версии – едното е новата версия на Kiax за която преди малко писах, а другото е новата версия на jQuery –  jQuery 1.2.6!

На прима виста се набива на очи скока от 1.2.3 на 1.2.6, което означава, че бая работа е хвърлена по новата версия – никой не прави такова прескачане само заради няколко оправени бъга. Най-голямата гордост на тази версия са подобренията в скороста, като най-важното е че работата със събитията е вече два пъти по-бърза. За мен (а и за коментара на Ajaxian от линка по-долу), е добавянето като core възможност да си мериш разстояния и отстъпи – нещо което преди беше на плъгин (нямам нищо против плъгините, просто поддържането на основния пакет е по-добро).

Повече може да прочетете тук:

PS. Пак се заканвам, че по-късно ще пиша по болната ми тема аз поддържанието на проект с отворен код, колко време отнема, колко работа, и т.н. Сигурно ще бъде супер егоистична оценката ми, но пък ще говоря от опит ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *