„Млади хора: не се връщайте в България!“

Няма да коментирам това което прочетох на адреса по-долу, защото като цяло не споделям чак такава черна картина за страната, но пък много от фактите са верни.

Eто например:

“ …България е малка страна с почти никакъв потенциал за икономически растеж. Повечето работодатели са малки, с малък или въобще без никакъв опит в мениджмънта и бизнеса, което ги прави по-малко конкурентни и създава проблеми за работниците.

Съгласен съм, като към това трябва да добавим „токсичната среда“ на „поквареното ни съвремие“, което изкривява и малкото натрупан бизнес опит в някакви корупционни извращения. Това като цяло не е минус, защото човек преди да се научи да лети, трябва да се научи да ходи, и важното е просто да не се губи време за елементарни неща като преоткриване на колелото и топлата вода.

„…В България никой не го е грижа какво умееш, тъй като е по-важно кого познаваш… В добавка към това, бизнесът в България работи с остарели методи и високата безработица позволява на необразовани мениджъри да се разпореждат…“

Представете си какво дъно сме ударили, след като вече и най-бездарните „ръководни кадри“ са започнали вече да се вайкат, че няма хора.

Все пак, да не бъдем такива радикални песимисти. Всички виждаме проблемите, обаче с това не идва края на света. Все пак 2008 е високосна,  така че няма да се оплакваме ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *