Гласуване с биометрични данни

„Царистите искат да гласуваме с палец“, отбелязва „Труд“. НДСВ ще предложи гласуването да става с пръстов отпечатък на гласоподавателя. Това заяви вчера шефът на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Минчо Спасов в изявление.

Според царистите това е най-сигурният начин, за да се избегнат фалшификации в изборния процес…

Хайде първо да приложим тази система в парламента, и там гласуването да не става с карти, ами с биометрични данни. Хем ще намалеят гласуванията с чужди карти, хем ще видим аджеба една такава система работи ли както трябва. В краткосрочен план това може да се осъществи по-бързо, и ще глътне по-малко пари.

PS. Вчера писах на Минчо Спасов, и днес ми отговори, че наистина има и идеи в тази насока, и че ще търси подкрепата на Георги Пирински за прокарването на подобно решение. Аз си имам моите съмнения в това, дали Пирински е способен да направи каквото и да е, понеже досега проектира образа си на „ретроградна флегма“ и „кон с капаци“, но пък се кефя на бързия отговор на Минчо Спасов. Колко ли други депутати могат да се оправят с електронните предизвикателства ;) Аз си мисля, че в момента ще мога да ги преброя на пръстите на двете си ръце.

Едно мнение за “Гласуване с биометрични данни”

  1. И ще почнат да се режат едни пръсти на гласоподаватели. Един глас струваше около 300лв, колко ли ще струва един палец?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *