РУ „Ангел Кънчев“ на четвърто място по престиж в страната

Русенският университет „Ангел Кънчев“ е заел челното четвърто място в „ранглиста на университетите в България“ съгласно “Лабораторио де Интернет” – Мадрид, съобщиха от висшето учебно заведение. Списъкът с местата, които заемат в национален и световен мащаб 29-те български ВУЗ-а, попаднали в ранглистата, е публикуван в списание „Наука“ кн.2/2006 на Съюза на учените. Русенският университет стои на четвърто място в страната – след СУ, Американския университет в Благоевград, и НБУ, а в световната ранглиста попада на 3585-а позиция.

Много интересно тези испанци по какво са прецнили че Русенския университет си заслужава високото място в класацията. Всички които са учили тук знаят колко е смешна историята, и се чудя колко ли е зле в другите 29 университета… или колко са обективни оценяващите – или поне колко е обективна информацията която са използвали за оценката си. След като се порових малко намерих източника на информацията: http://www.webometrics.info/top100…ountry=bg.htm

Какво се оказа: оценява се присъствието на университета в интренет, а не качествата на университета! Ето какво пише на http://www.webometrics.info/methodology.html:

From previous initiatives the best way to build the ranking is combining a series of indicators that measures different aspects of the web presence of the institutions.

Поредната изопачена информация за великия Русенски университет.

2 мнения за “РУ „Ангел Кънчев“ на четвърто място по престиж в страната”

  1. Ама пък PR-а им не спи. Измисля „велики научни открития и технологични хвалебствия“ относно университета. Де всичко дето пишеше да беше вярно…

  2. Е не оставихте малко да се порадваме на челната позиция. Не разбрахте, че всичко е умишлено. Ако не беше толкова „смешна историята“ нямаше да знаете, как да се справите на работните си места, като започвате с 0 знания.
    P.S. Поне имаме общи познания …:) винаги ще помним от къде се влиза и от къде се излиза в Русенският университет

Коментари са забранени.