Колко е дребен Asus EeePC ?

Вчера видях на живо колко са дребни тези машинки. Trackpad-а е колкото кибритена кутийка, а клавиатурата е като за деца от 3 до 5 години. Иначе е супер лек. Както и да е, за пропорциите и размерите на лаптопчето може да съдите от снимката:

4 мнения за “Колко е дребен Asus EeePC ?”

 1. Всъщност това е ЛАПТОПА. Онзи ден идваха от една фирма дето ни поддържа нещо си.

  Пича мобилен и с някаква чанта като за по-голям фотоапарат. Аз си седнах да девелопвам и поедно време чувам звук от палещ се Виндовс. Мислех си че някоя машина в офиса се е рестартирала и си продължавам работа. И поедно време онзи идва с ЕЕЕ заедно с някакъв usb модем 3Г и ми вика готов съм и аз паднах.

  ЕЕЕ-тата запълват много специфична ниша където ПДА-тата са скъпи и бавни, а лаптопите големи и още по-скъпи.

  ЕЕЕ-то е нещо което можеш да строшиш и без да се притесняваш да отидеш и купиш ново – само 600 са. Отделно програмите са х86 и не се налагат някакви бесни прекомпирирания, тествания и т.н.

  За съжаление на много хора им се отвориха очите и сега пазара ще се наводни с „евтини“ лаптопи – MSI, HP, DELL и други подготвят своите решения. Intel направиха Atom, но и AMD имат някакво полу-готово решение (четох че било Turion ама само с едно ядро и някакви специални енергоспестяващи функции). ASUS подготвят също не спат – или скоро ще представят новата версия или вече са го направили – не си спомням.

  Та – чакат ни интересни времена.

 2. Забравих да спомена още един плюс на ЕЕЕ-то.

  Игри НЕ МОЖЕ да се играят освен някакви 2D като Civilization, Heroes, Starcraft, Warcraft II, DooM2, Quake1 и други такива. Така тежките 3D шутъри и новите стратегии, барабар с MMORPG-тата остават на заден план.

  Мисля че това ще даде нов тласък на разработчиците на 2D игри.

 3. И този от снимката има 3G модем на usb, обаче разгонва фамилията на батерията ако стои постоянно докато се работи – или поне такива са наблюденията върху тази машина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *