Още за FAVIT

След като стана ясно, че FAVIT на „Интерактив медиа“ е четвъртия проект, подпомогнат от NEVEQ, днес се появи още информация за новата платформа:

По своето функционално разнообразие и комбинацията от възможни действия на едно място, FAVIT е съчетание на Web 2.0 услуги, което се предлага за първи път на пазара. В рамките на платформата потребителите имат възможност да извличат бързо и лесно информация според интересите си от множество източници, да обменят и споделят тази информация, да създават своя подредба на полезното за тях уеб съдържание, да създават собствено съдържание без редакция и да го популяризират ефективно с минимални усилия. В допълнение FAVIT интегрира на същото място и редица от функциите, които масовият интернет потребител упражнява редовно в мрежата – уеб търсачка, общуване с други потребители на платформата, създаване на приятелски кръгове или такива по интереси на базата на взаимно предпочитано уеб съдържание.

Не знам това наистина ли е обяснението на възможностите и характеристиките на проекта. На мен малко ми изглежда като турлю-гювеч от всичко Web 2.0 ;) Значи, първо се почва с гръмкото „за първи път“ на пазара, което ще се радвам да е вярно, но ако не е ще изглежда като поредната глупава регионална грандоманщина. Ще има „бързо и лесно извличане на информация от много източници“, което аз го разчитам точно както и вчера като RSS агрегация. Ще има създаване на „собствена подредба“, което пък е сигурно нещо като widget dashboard-а на iGoogle, или NetVibes, или PageFlakes, което мисля също е направено на Radar.bg на Икономедия. Създаването на собствена съдържание с минимално усилие пък аз го разчитам като микро-блогинг а ла Twitter, Pownce, Jaiku или дори Tumblr. За финал комуникацията с други потребители и създаването на „приятелски кръгове“ е като най-обща дефиниция на социална мрежа (което пък напоследък се вижда къде ли не в какви ли не приложения и сайтове). Все пак, да не сме черногледи, и да им дадем шанс да ни (раз)очароват ;)

4 мнения за “Още за FAVIT”

  1. Хмм.. това „за първи път“ много ме съмнява… “бързо и лесно извличане на информация от много източници” е функционалност, присъща на Google Notes, Jeyeye, Kaboodle и още няколко други услуги.

  2. Абе нека да не е за първи път, ама до го направят все пак, и то добре. Истината е че днес всичко си прилича – я външно, я по възможности и т.н. Виж примерно СВЕЖО-то как се справя – аз съм много доволен от тях, въпреки чи не ги чета редовно, кефя се че бачкат по продукта и го шлайфат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *