Още за неофициалния видео архив на Re:TV

Бях обещал да пиша повече по темата, обаче и днес май няма много време да влизам в подробности. Повече за идеята зад проекта може да прочетете тук, а сега за това с какво може да се помогне: ами трябва ми помощ със слагането на етикетите (таговете). Това е работа, която не може да се автоматизира, ами трябва някой да седне и да сложи етикетите. WordPress помага страшно много, като прави работата с етикетите страшно лесна, така че това което трябва да се направи е да се изгледа записа от архива, и да се напише кой участва в него. В допълнение се слагат етикети за „прегледа на блоговете“ (обикновенно втората част на „Булевард България“, с изключение може би от 4 юли, когато Илияна Йотова така и не се появи и провали втората част на предаването) и за „най-важното от деня“ (до сега винаги първата част на предаването). Всички участници в прегледа на блоговете също се записват като етикети.

В момена всички записи са маркирани с етикет „Булевард България“, защото в бъдеще очаквам да се добавят повече неща в архива от Re:TV, като например „Икономическите Новини“ (което ще е супер, между другото), или каквито и нови предавания се появят. Аз съм запланувал (по-нататък) да добавя и архивите с новините, странните и без-коментар, така че маркирането на предаванията от сега е важна стъпка в правилната посока. Наумил съм си и да импортирам и нещата от блога на телевизията, но всичко с времето си – най-важното за момента както го виждам аз е за може да си цитират файловете от видео-архива. В тази посока също има какво да се подобри, например да се предостави лесен начин да се слагат видеотата директно в блог-постове. Това е добра идея, нали, обаче както вече казах, трябва време ;) Ако вие имате идеи, пишете на retv@kaloyan.info.

Обратно за помощта – който иска да помага да ми пише на retv@kaloyan.info. Ще му дам акаунт, за да може да слага етикети, и така да стане по-лесно ползването на архива. Не бъдете срамежливи ;)

Архивът има и „блогрол“ (списък от връзки към блогове), „Агентура“-та ;) В момента съм записал най-активно пишещите БГ блогери, които често се цетерат в прегледа на блоговете, или пък са били гости в предаванията (на живо или по телефона). Ако се сетите за някой, когото съм изтървал, пишете, за да обнова списъка.

Неофициален видео архив на Re:TV
Неофициален видео архив на Re:TV

2 мнения за “Още за неофициалния видео архив на Re:TV”

  1. имаше нужда от нещо такова, системата за архиви на Ретв не е достатъчно добра, при правенето й някой е заложил повече на визията, отколкото на удобството. Най-фрапиращото разбира се е (беше ;) ) липсата на пермалинкове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *