Версия 0.3.0 на приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони … най-накрая!

Най-накрая съм готов! След няколко дена работа, крайния резултат е готов, и вече би трябвало да може да си обновите блоговете с новата версия на приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони. Какво е променено:

  • Това с експерименталното борене с Internet Explorer беше фиаско, защото освен добавянето на избор за това в настройките, друго не беше направено. Това недоглеждане вече е оправено, и от тази версия (0.3.0) вече може да ползвате експерименталния скрипт (скрипта се зарежда онлайн, и не е във файловете на приставката).
  • Освен това, оправен е бъг, който трабваше да се публикува от междинна 0.2.9 версия, обаче така и не остана време да го пусна. Благодаря на Кристалин Чавдаров, който ми писа за този бъг, и помогна за да се ориентирам къде е проблема.
  • Оправен е проблем с новата версия на WordPress 2.6, който пречи на работата с изображения. Не съм търсил къди точно се „карат“ двете неща, ами добавих проверка, така че JavaScript-а и CSS-а за приставката да се добавят само ако си на страницата с настройките. Благодаря на Пенко Пенев и Николай Бачийски които докладваха за проблема.
  • След излизането WordPress 2.6, и „затвърждаването“ на новия тип интерфейс, най-накрая зарязах външния вид съвместим с 2.1, и обнових страницата с настройките, така че по-добре да „пасва“ на новия изглед на WordPress административния панел. Копчето за запазване на настройките е вдясно – в страничната колона, под настройките за облига и разположението.
  • Променил съм малко „карантиите“ на приставката, като съм разтоварил основния файл от неща, които се ползват само в административния панел. Така приставката ще работи маааалко по-бързо. Използвам и една малка библиотека, която написах за генериране на контроли във формите на административните страници.

Доста неща са променени в новата версия, така че ако нещо „гръмне“, не се притеснявайте да се обадите и да видим къде е проблема. Новата версия може да изтеглите от тук:

а повече за проекта може да прочетете тук:

Ако и вие сте забелязали проблеми (или правописни грешки), помогнете да направим приставката по-добра, и не се притеснявайте да ги докладвате ;) Както виждате, работя върху отстраняването на бъговете, макар и късно ;)

Понеже на WordPress.org нещо не им работят скрийншотите, ето как изглежда новата версия:

 Приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони!
Приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони!

 Приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони!
Приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони!

 Приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони!
Приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони!

3 мнения за “Версия 0.3.0 на приставката (плъгина) за добавяне на Svejo.net бутони … най-накрая!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *