bg-import | WordPress плъгин за импортиране на блогове от Blog.bg и Log.bg

Този плъгин (приставка, разширение) е направен, за да направи по-лесно прехвърлянето на блогове от различни популярни български блог-хостинг услуги в WordPress блогове. За момента има модули за импортиране от Blog.bg и Log.bg, а за в бъдеще ако има интерес може да се добавят и други сайтове.

Изтегляне

Инсталиране

 1. Изтеглете инсталационния файл и го разархивирайте
 2. Качете разирхивираното съдържание в папката с приставките на вашия WordPress блог (казва се wp-content/plugins/)
 3. Активирайте приставката (плъгина, разширението) в административния панел на WordPress (това е на Plugins страницата)
 4. Активирайте модула, който ви е необходим от Imports страницата в административния панел на WordPress
 5. Ами това е ;)

Начин на използване

Скоро… за сега май няма въпроси, а ? ;)

Новини

 • (25 март 2009) Готова е първата версия на плъгина (приставката, разширението)

  След като обещах да намеря малко свободно време, и да напиша модул за импортиране от Log.bg,  три седмици по-късно съм готов. За да демонстрирам какво се получава като резултат съм направил два пробни сайта: единият е fen.mrasnika.info, където е импортиран fen.log.bg (блога на Венци Станчев), а вторият е sulla.mrasnika.info, където е импортиран sulla.blog.bg (блога на Иван Стамболов).
  (Обновено на 29 юни 2014): След пет години онлайн свалям демонстраците на двата импортирани блога.

 • (26 март 2009) Плъгинът е вече включен в хранилището на WordPress.org

  Днес вече плъгинът (разширението, приставката) е добавен в хранилището на WordPress.org, откъдето може да си го изтеглите, за гласувате за него, да дадете предложение за подобрение или да докладвате проблем. Описанието изглежда малко прецакато в момента, но очаквам да се оправи скоро ;)

 • (26 март 2009) Нова версия – 0.2!

  Заради проблем с прехвърлянето на свързани SVN хранилища със svn:externals пускам нова версия, където всичко вече си е вътре в инсталационния архив.

 • (25 юли 2009) Нова версия – 0.3!

  Благодарение на Иво Мирчев, който докладва за проблем с импортирането от Blog.bg вече има нова версия, в която тези проблеми са отстранени.

Поддръжка

Ще се радвам на всичките ви коментари, препоръки и горчиви забележки – за целта използвайте формата за коментари по-долу.

Също така приемам всякакви идеи за по-адекватен превод на българския в плъгина! Това което виждате в момента в плъгина съм си го смукъл от пръстите, и си мисля, че освен многото правописни грешки които ще откриете, може да намерите и неща които да звучат безмислено. За съжаление, както не един път съм коментирал и преди, “компютърните” термини на български звучат объркващо.

13 мнения за “bg-import | WordPress плъгин за импортиране на блогове от Blog.bg и Log.bg”

 1. Ами ето на мен какво ми изкарва при опит за импортиране:

  Warning: bg_import_blog_bg::require_once(/home/scullbox/public_html/wp-content/plugins/bg-import/lib/wp-admin-page/class.wp-admin-page.php) [bg-import-blog-bg.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/scullbox/public_html/wp-content/plugins/bg-import/import/blog_bg.php on line 37

  Fatal error: bg_import_blog_bg::require_once() [function.require]: Failed opening required ‘/home/scullbox/public_html/wp-content/plugins/bg-import/lib/wp-admin-page/class.wp-admin-page.php’ (include_path=’/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php’) in /home/scullbox/public_html/wp-content/plugins/bg-import/import/blog_bg.php on line 37

 2. Да стана с новата версия. Да играчка си е било, но пък щом имаш желание!

 3. ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, направо онемях.Настръхнах.Не знам, какво да ти кажа.Благодаря е най-малкото нещо.Ще черпя и….безмълвен съм:)
  Като се съвзема ще пиша:)

 4. Градски, който е решил да прави мизерии няма начин да го спреш каквото и да правиш ;) Идеята на този плъгин е да позволи на хора с блогове на Блог.бг и Лог.бг да могат да си прехвърлят информацията и даните: ако Инвестор.бг и Дарик предложат такива решения, тогава няма да има нужда от това решение.

 5. Спирам публикуването на коментари за демотата с блоговете на Венци и Сула заради многото спам, който се изсипва там ;) Иначе няма проблем да се коментира в импортираните блогове

 6. Здравей колега,
  Днес ми се наложи да се опитам да прехвърля блог от блог.бг и се натъках на плъгина ти. Много се зарадвах, че има такъв инструмент, докато не установих, че несработи. Имаш ли време да го погледнеш и коригираш.

  Блога, който трябва да прехвърля е: http://iskrenov.blog.bg/

 7. Ерхане, здравей! Отдавна не сме се чували ;) За съжаление нямам никакво свободно време напоследък и не знам кога ще имам време да обърна внимание на този плъгин. Като цяло може би от Блог.бг пак са сменили HTML-а и заради това „обхождонето“ не сработва.

Коментари са забранени.