wp-cyr-cho | WordPress плъгин за автоматична транслитерация на кирилски символи

Този плъгин (приставка, разширение) е направен, за да транслитерира кирилицата която се поява в URL-тата на WordPress блоговете. Механизмът за конвертиране е взаимстван от добрия плъгин на „Лошия“ (благодаря на Фингли за това сравнение), като този плъгин прави мащаба на транслитерацията в блога по-голям, като се работят не само върху постовете/статиите, но и върху етикетите, категориите и т.н.

Изтегляне

Инсталиране

 1. Изтеглете инсталационния файл и го разархивирайте
 2. Качете разирхивираното съдържание в папката с приставките на вашия WordPress блог (казва се wp-content/plugins/)
 3. Активирайте приставката (плъгина, разширението) в административния панел на WordPress (това е на Plugins страницата)
 4. Ами това е – това е достатъчно, за да излизат всичките ви нови неща транслитерирани от кирилица на латиница.
 5. Ако желаете на конвертирате вече написаните неща на кирилица (от преди инсталирането на плъгина), отидете на страницата на плъгина  от Options страницата в административния панел на WordPress, и изберете какво желаете да промените.

Начин на използване

Скоро… за сега май няма въпроси, а ? ;)

Новини

 • (12 април 2009) Готова е регистрацията в WordPress хранилището!

  Това разширение (плъгин, приставка) вече е регистрирано в хранилището на WordPress, така че вече може да го инсталирате и обновявате директно от вашия блог. Повече може да намерите тук:
  http://wordpress.org/extend/plugins/wp-cyr-cho/

 • (02 февруари 2009) Готова е първата версия на плъгина (приставката, разширението)

  След като няколко пъти преработвам оритиналния плъгин на Лошия за различни мои проекти (като , и вече легендарната нова версия на блога), реших че всичко това трябва да се опакова в самостоятелен нов плъгин. По този повод така се появи първата версия на „Кир-Чо“ ;)

Поддръжка

Ще се радвам на всичките ви коментари, препоръки и горчиви забележки – за целта използвайте формата за коментари по-долу, или на страницата на плъгина на WordPress.org.

20 мнения за “wp-cyr-cho | WordPress плъгин за автоматична транслитерация на кирилски символи”

 1. Установих странен проблем – като пусна да се конвертират Term Slugs остават няколко бройки неконвертирани. След няколко часово разследване установих, че Term Slug не се конвертират, защото не можеш да имаш таг и категория с един и същи slug (намример таг видео и категория видео). Допълнително се оказа, че има няколко тага, които са и на български и на английски език (например видео и video) и не могат също да се конвертират.

  Моето предложение е да се създаде възможност, чрез която да се визуализират slug-вете, които подлежат на конвертиране, са конвертирани (веднага след пускане на функцията) или не могат да се конвертират.

 2. Опа, ей сега ти писах, провери си пощата. Предложението ти е супер, само че някои блогове имат стотици тагове и не знам как да ги покажа всичките, така че да са лесно четими.

  Иначе ще погледна конвертирането, аз си мисля че точно подобен сценарий с еднакви terms за етикет/таг и категория го пробвах, и нямаше проблеми – може да съм изтървал да запиша промените в WordPress хранилището ;)

 3. Когато поискам да активирам плъгина ме прехвърля на 404 страницата и нищо не се получава. Тоест нещо от нейния код пречи на активацията на плъгина, не мога да разбера кое и защо, затова пиша тук!

 4. Сега публикацийте ми които имат линкове на кирилица дават грешка 404.

 5. Оправих го просто не сам ги конертирал.Иначе да попитам защо плъгина превежда Ч на tch?

 6. Благодаря Ви за труда и за споделянето!
  За сега го тествах на локален тестов сайт и работи перфектно!
  Записал съм си го и в папката с най-полезни плъгини за WordPress.
  Успех на всички!

 7. Спасибо. Всегда использовал для этой цели Rus to Lat, но в последних вериях wordpress он не работает, поставил wp-cyr-cho – все нормально. Благодарю.

 8. Здравей
  Страхотен плъгин! Ползвам го за клиентски сайтове от версия 2.9 на WordPress. Сега обаще на версия 3.3.1 – не работи!
  Планува ли се ъпдейт или каквото било било! :)

Коментари са забранени.