WordPress плъгин за добавяне на Dao.bg бутони

Този WordPress плъгин ще ви помогне лесно и бързо да поставете бутоните за гласуване на Dao.bg (повече за бутоните може да прочетете на този адрес: http://dao.internetreklama.com/work/daobgbutton/).

Поставянето на бутоните за Dao.bg изобщо не е трудно, но автоматизирането на тази дейност може да ви спести малко време, а и малко неприятности – като например да поставите бутоните в темата която използвате и да се налага да ги копирате отново ако смените темата. Направи ми впечетление, че поставянето на кода може да е досадна работа. Много по-удобно ще е ако тази дейност се направи на WordPress плъгин и се поставя автоматично. Надявам се, че съм го направил достатъчно удобен за ползване, като се постарах всичко в него да е добре обеснено и на български.

Смъкване | Download

Инсталиране

 1. Изтеглете инсталационния файл и го разархивирайте
 2. Качете разирхивираното съдържание в папката с плъгините на вашия WordPress блог (казва се wp-content/plugins/)
 3. Активирайте плъгина в административния панел на WordPress (това е на Plugins страницата)
 4. Конфигурирайте плъгина от Options страницата в административния панел на WordPress
 5. Ами това е ;)

Начин на използване

Поставянето на бутоните за Dao.bg изобщо не е трудно, но автоматизирането на тази дейност може да ви спести малко време, а и малко неприятности (като например да поставите бутоните в темата която използвате и да се налага да ги копирате отново ако смените темата).

Начините (режимите) на използване на WordPress плъгина за добавяне на Dao.bg бутоните са два: „ръчен“ и „автоматичен“.

При автоматичния режим, бутоните се добавят автоматично към всики материали от блога ви. Забележете, че те се добавят чак при отпечатването, и по никакъв начин не променят съдържанието на материалите, запаметено в базата данни. Недостатък на този режим, е че бутоните, ще се появат на всички страници и не можете да укажете, ако искате някои от страниците да нямат бутон.

При ръчния режим, вие сами контролирате на кои страници да се показват бутоните, като поставяте малки псевдо тагове, ето така:

[wp:dao-bg]

При този режим имате пълен контрол – сами може да определите дали да сложите бутона или не, и ако решите да го сложите, имате възможност да го „засадите“ където пожелаете в страниците си. Ето един пример:

Здравейте,
това е кратък увод, след който ще дойде реда да поставя
бутона на който ще се радвам да гласувате.

[wp:dao-bg]

Сега, да продължим...

Ако използвате и двата режима (автоматичния режим е включен, и въпреки това поставите псевдо-таг), „ръчния“ режим ще има по-голям приоритет, и бутонът ще се покаже там, където сте поставили [wp:dao-bg] таг-а, a за сметка на това, автоматичното поставяне на бутона няма да се включи.

Бъдещи подобрения | Coming Soon

Ето списъка от нещата, които може да очаквате:

 • добавяне на поле при редактиране на постове за това дали да се показва бутона или не (по подразбиране е включено)
 • настройки за това къде да се показват бутоните (освен на единичните страници): при всички списъци от статии, при списъците по категории, при списъците по тагове, при списъците по автор, на главната страница
 • избор на категории ?

Новини | Updates

 • (5 октомври 2007) Идеята на Богомил – да му ударим едно приятелско рамо!

  Нека се цитирам сам себе си: „… One of the coolest guys in Bulgarian Open-Source Community, Programming Community, Nerd Community, Geek Community, IT Community, etc. – Bogomil Shopov – decided to win a SEO contest and give the prize for charity. Let’s give him a hand by placing this little link here: Яицазимитпо лъгуг …“

 • (5 октомври 2007) Страницата за плъгина е готова!

  Прекрасната страница, която четете в момента е публикувана за да ви помага да се справите с този иначе толкова лесен за ползване WordPress плъгин.

 • (5 октомври 2007) Първо публикуванеhe – излезе версия 0.1 алфа!

  Първата версия на този плъгин е готова, и е публикувана на Google Code.

Поддръжка

Ще се радвам на всичките ви коментари, препоръки и горчиви забележки – за целта използвайте формата долу. Иначе, пожелавам Ви много успех с WordPress плъгина за поставяне на Dao.bg бутони!

Също така приемам всякакви идеи за по-адекватен превод на българския в плъгина! Това което виждате в момента в плъгина съм си го смукъл от пръстите, и си мисля, че освен многото правописни грешки които ще откриете, може да намерите и неща които да звучат безмислено. За съжаление, както не един път съм коментирал и преди, „компютърните“ термини на български звучат объркващо.

Ако мислите, че може да се справите с Google Code, давайте смело и публикувайте всички бъгове, които откриете (ако все пак откриете), както и идеите които имате за подобряване на този плъгин на следния адрес:

Едно мнение за “WordPress плъгин за добавяне на Dao.bg бутони”

Коментари са забранени.